Zetski dom

U sklopu saradnje koju je Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ uspostavilo sa „Narodnim pozorištem Sombor“, u petak prvog decembra ovo pozorište predstaviće se publici na Cetinju sa predstavom „Svaka divna stvar“.
Adaptaciju teksta Dankana Mekmilana i Džonija Donahoua uradio je glumac Ninoslav Đorđević, koji potpisuje i režiju. Njemu se u igri pridružuje glumica Lea Jevtić.
Predstavu je kompleksno objasniti i gledam da izbegavam objašnjavanje jer objašnjavanje ljudima koji ne znaju o čemu se radi se svodi na prepričavanje fabule, a ja upravo gledam da to izbegnem, da bi gledaoci došli potpuno čisti, potpuno nevini. Mislim da je recepcija u tom trenutku kada su tako beli kao neispisani papiri, kao deca koja dolaze na svet, mnogo jača, mnogo veća, mnogo se bolje i brže ulazi u priču“, rekao je glumac i reditelj Ninoslav Đorđević za Televiziju Sombor nakon jednog od igranja.

Ova predstava je zapravo jedno skretanje pažnje na jednu bitnu temu, temu depresije, suicidalnosti, ali toj temi prilazi na jedan pozitivan način, jedan konstruktivan način“, ipak otkriva Đorđević i dodaje da se sa depresijom i sam borio, te da se nada da će publika salu napustiti u jednom pozitivnom, toplom raspoloženju, shvatajući da naspram svega teškog sa čime se suočavaju u životu, stoji milion divnih stvari.
Dizajn zvuka u predstavi potpisuje Goran Kulić, muzički saradnik je Nikola Dragović, a pored dvoje glumaca učestvuju i Jovana Aranitović, Olga Vučić i Ana Demić.
Predstava „Svaka divna stvar“ na repertoaru je „Zetskog doma“ prvog decembra, u 20 sati. Za sve dodatne informacije pozovite 067/428-655.