Zetski dom

Povodom prazničnog mjeseca, a u skladu sa misijom da kulturu približi svima, Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ u decembru poklanja svojoj publici cjelokupni repertoar.

Već prvog decembra na sceni pozorišta na Cetinju gostuje Narodno pozorište Sombor sa predstavom „Svaka divna stvar“ (Dankan Mekmilan i Džoni Donahou), sa Ninoslavom Đorđevićem u glavnoj ulozi, koji ujedno potpisuje i režiju ovog komada. Riječ je o interaktivnoj predstavi koja obrađuje temu depresije, nudeći pozitivan i konstruktivan pristup temi.


Devetog decembra gostuje Crnogorsko narodno pozorište sa predstavom „Mali bračni zločini“, koja je autorski projekat Marije Đurić i Pavla Bogojevića. Ova predstava postavlja pitanje – „zašto se u ljubavi najčešće služimo onim iskonskim u nama, prepuštajući se životinjskim nagonima? Zašto ne dozvoljavamo sebi da izgovorimo ono šta nam zaista smeta? I moramo li u ljubavi ići uvijek do kraja – na sve ili ništa?“


Jedanaestog decembra publika na Cetinju imaće prilike da gleda neobičnu monodramu „Lala“. Tema ove monodrame je ljubav prema rodnom kraju inspirisana tradicijom i istorijom naroda severobanatskog okruga, Kikinde. Kroz tradicionalnu muziku, arhaične instrumente, cirkuske veštine, folklorni ples, neverbalni teatar, lutkarsku animaciju i klovnovsku animaciju publike Lala, glavni lik , publici predstavlja legendu o postanku poznatog para Lale i Sose. Lalu glumi Stefan Ostojić a režiju potpisuje Lee Delong, uvažena američka/francuska glumica, rediteljka, klovnovska učiteljica i spisateljica koja stvara preko 30 godina.


Petnaestog u mjesecu planirajte da u pozorište vodite djecu od 5 ili više godina, jer vam dovodimo Gradsko pozorište iz Podgorice i predstavu „20000 milja pod morem“. Po motivima čuvenog romana Žila Verna tekst potpisuje Jasmina Fulurija, a režiju Marko Čeh. U predstavi igraju Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić i Dijana Dragojević.


Devetnaestog i dvadesetčetvrtog igraju predstave našeg pozorišta, „Obožavateljka“ i „Bog masakra“, koje su u toku prethodnog mjeseca imale gostovanja pred podgoričkom i barskom publikom i ostavile sjajne utiske. Svi koji do sada nisu, mogu ih pogledati na Cetinju i to podsjećamo, besplatno.
Naša takođe dobro poznata predstava „Predsjednice“ u režiji Radmile Vojvodić, predstaviće se publici u Crnogorkom narodnom pozorištu osmog u mjesecu. U predstavi igraju Ana Vučković, Nada Vukčević i Jelena Laban.