Zetski dom

U cilju oživljavanja pozorišne scene u svim gradovima Crne Gore, predstave u produkciji Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ u novembru su gostovale u tri centra za kulturu: u Baru, Danilovgradu i Tivtu.

Oživljavanje pozorišne scene u centrima za kulturu jedan je od važnih ciljeva direktora Luke Radovića, kojima planira posvetiti svoj mandat. „Mnogi centri za kulturu su renovirani, prave su multimedijalne sale i pozorišni komadi mogu i treba da budu izvedeni upravo tamo – u centrima za kulturu koji su nepravedno zapostavljeni“, rekao je Radović. Ovakva vrsta saradnje sa kulturnim centrima neophodna je kako bi kulturu približili svima. Radović dodaje da „kulturni sadržaji ne smiju da budu luksuz. Želja mi je da svako i svugdje ima priliku da pogleda predstavu, a svaki grad koji ima centar za kulturu će biti bogatiji za pozorišni komad zahvaljujući Zetskom domu.”
Podsjećamo da se publici u Baru naše pozorište predstavilo se sa predstavom „Bog masakra“ u režiji Siniše Etimova. Predstava „Predsjednice“ Radmile Vojvodić odigrana je na sceni CZK Danilovgrad, a u srijedu 29.11. publika u Tivtu imaće priliku da gleda predstavu „Leptir“ koju je po tekstu Aleksandra Radunovića režirao Andraš Urban. Za sljedeću godinu planirano je gostovanje u Bijelom Polju, kao i ostvarivanje saradnje sa centrima za kulturu u Pljevljima, Kolašinu i Herceg-novom.
Očuvanje kvaliteta produkcija, a zatim i njihovo plasiranje što široj publici u zemlji i regionu nastavlja da bude misija aktuelnog direktora. Saradnja sa centrima za kulturu samo je jedan od načina na koji će tu misiju uspješno realizovati.