Zetski dom

U petak 5. januara gudački kvartet u sastavu: violinisti Luka Perazić i Viktor Huter, violista Petar Obradović i violončelista Sari Šaćiri, održaće koncert u Kraljevskom pozorištu, sa početkom u 20h.


Mladi kvartet „Gosl“ će na koncertu u „Zetskom domu” izvesti novi program sa djelima Franca Šuberta (Stav za kvartet), Aleksandra Borodina (br. 2), Josipa Slavenskog (br.5), Senada Gačevića i Dimitrija Golemovića (Dva folklorna komada iz Bosne). Ulaz je slobodan i svi ljubitelji klasične muzike su dobrodošli.

Violinista Luka Perazić počeo je da svira violinu sa osam godina, kao učenik muzičke škole “Vasa Pavić” u klasi Vilija Ferdinandija. Ove godine završava osnovne studije u Guildhall School of Music and Drama u klasi profesora Krzysztofa Smietane, a od sljedeće školske godine pohađaće master studije na istom konzervatorijumu, kao dobitnik pune stipendije.
Violinista Viktor Huter je rođen na Cetinju, gdje je završio nižu muzičku školu u klasi Tanje Bogdanović. Sa trinaest godina upisao je srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi Vilija Ferdinandija i Marka Simovića, a sa šesnaest godina započeo studije violine na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesora Vujadina Krivokapića.
Svoje muzičko obrazovanje violista Petar Obradović sticao je u Banja Luci i Beogradu, gdje je diplomirao i magistarirao na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nemanje Marjanovića i prof. Pante Veličkovića.
Violončelista Sari Šaćiri je rođen u Podgorici gdje je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u UŠMB “Vasa Pavić” u klasi Mladena Popovića. Trenutno pohađa osnovne studije violončela na Univerzitetu umjetnosti u Roterdamu (Holandija) u klasi prof. Joakima Eijlandera.