Zetski dom

Nagrađena predstava u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom

Režija Arpada Šilinga najbolja na FIAT-u

Nakon deset festivalskih dana i gotovo 60 realizovanih programa, završen je ovogodišnji Festival internacionalnog alternativnog teatra.

Članovi žirija u sastavu: Sonja Vukićević, predsjednica žirija, koreografkinja i balerina, Mirko Vlahović, glumac i Balša Poček, dramaturg, nagradu za najbolju režiju dodijelio je reditelju Arpadu Šilingu za predstavu “Dokle pogled seže”, koja je nastala u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom. “Specifičnost Šilingove estetike vidljiva je i u ovom projektu”, navodi se u saopštenju direkcije FIAT-a.

Autorski komad jednog od vodećih evropskih reditelja, odigran je je na FIAT-u 10. septembra pred oduševljenom publikom KIC-a u Podgorici. I ovoga puta, aplauz kojim je nagrađen ansambl koji čine: Srđan Grahovac, Varja Đukić, Nada Vukčević, Zoran Vujović, Dušan Kovačević, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić, potvrdio je da je “Dokle pogled seže” predstava koja je obilježila prethodnu teatarsku godinu.

Nagrada za najbolju predstavu pripala je izvedbi Fossil, grupe Fluo iz Francuske, nagrada za najbolju mušku izvedbu žiri je dodijelio francuskom umjetniku Benoit Canteteau, nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Mirjani Đurđević, za ulogu majke Ibi u predstavi “Kralj Ibi”.

Žiri je odlučio da specijalnu nagradu za izuzetnu ideju dodjeli ExCompanhia de Teatro iz Brazila, za projekat Odsutne frekvencije 19 Hz.