Zetski dom

U okviru MIT festivala održan koncert gitarskog dua Bulatović-Nikčević

Uokviru MIT festivala održan je koncert gitarskog dua Bulatović-Nikčević. Repertoar koji su izveli crnogorski gitaristi uključio je njihove kompozicije, inspirisane različitim muzičkim uticajima. Kompozicije odsvirane tehnikama na klasičnim i flamenko gitarama muzičari su izveli u sali Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa posebnom radošću.

“Zaista je Zetski dom, kada su dvije gitare u pitanju savršenih gabarita, oblika i veoma prijatnog zvuka. Ova sala je i nama muzičarima i publici prijatna, ugodna, baš kao što Srđan kaže da smo večerašnji koncert mogli snimiti i izdati kao live cd. Ovo je lijepa veče i koncert za pamćenje“, kazao je gitarista Darko Nikčević.

“Velika je čast nastupiti na ovom festivalu, od početka ga pratim, krenuo je ozbiljnim i profesionalnim koracima. Zadovoljstvo je svirati u pravom pozorištu, kakvo je Zetski dom, jer je ovdje zaista nesvakidašnja atmosfera. Vidjeli ste koliko smo uživali i koliko smo se posvetili, mogli smo snimiti uživo kompakt disk jer nas je sama atmosfera inspirisala da damo što bolji koncert“, kazao je gitarista Srđan Bulatović.

Gitarski duo Bulatović- Nikčević uskoro će, kako su najavili nakon nastupa na MIT-u, izdati novi album za inostranog izdavača, a 25. oktobra sviraće u njujorškom Karnegi holu, isto veče kada i Izraelska filharmonija.

“Kojim će dirigovati osamdesetjednogodišnji Zubin Mehta, živa legenda klasične muzike, kome je to vjerovatno jedan od zadnjih konceata. Na tom koncertu će se pojaviti i dvojica najvećih živih violinista, Izak Perlman i Pinkas Cukerman, velika je čast gledati taj koncert, a ne svirati u susjednoj sali istoga dana“, kazao je Darko Nikčević.

Nakon koncerta gitarskog dua Bulatović-Nikčević, na ovogodišnjem izdanju MIT festivala publika će imati priliku da uživa u koncertima makedonskog umjetnika Vlatka Stefanovskog i violiniste Stefana Milenkovića koji će svirati sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom. Teatarski program MIT-a nastavljaju predstave: “Velika bilježnica”, u režiji Edvina Liverića; “What is Europe”, u režiji Andraša Urbana; “Kokoš”, rediteljke Selme Spahić; “Otelo”, režija Diega de Bree; “Lepeza”, reditelja Blagoja Micevskog; “Antigona”, Sandro Mabelini.

Iz direkcija festivala napominju da je obezbijeđen besplatan prevoz iz Podgorice na sve sadržaje festivala.